Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Yrkesroller i sjukvården

Artiklar om yrkesroller i sjukvården. Klicka för att se alla artiklar i ämnet.

Thomas Fåhraeus med i Fråga doktorn på SVT 1

I programmet Fråga Doktorn SVT 1 den 3 november är Thomas Fåhraeus med och pratar om pacemakern, arytmier och ger en snabblektion hur du själv tar pulsen.

Thoraxkirurg - hjärtkirurg

Thoraxkirurg operar i thorax dvs bröstkorgen och då vanligtvis hjärtan eller lungor. De vanligaste hjärtoperationerna är by- passoperation där kranskärlen i hjärtat får bättre blodcirkulation samt klaffel.

Pacemakeroperationer utförs av olika läkare t. ex. kardiologer, allmän kirurger, narkosläkare men även thoraxkirurger.

Kardiolog - hjärtspecialist

Kardiolog - hjärtspecialist som ägnar sig åt utredning, behandling och rehabilitering av patienter med hjärtsjukdomar.

Elektrofysiolog

Elektrofysiolog - arytmiläkare är en specialist på rubbningar i hjärtrytmen. Elektrofysiologen lägger in sladdar i hjärtat för att diagnostisera vilket fel som föreligger i retledningssystemet. Läkaren arbetar även med pacemakrar och implanterbara defibrillatorer (ICD).

Prenumerera på innehåll