Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Smärta / Obehag i vänster arm

6 svar [Senaste inlägg]
Majoren
Offline
Joined: 2008-03-02

Jag har haft min Pacemaker (PM) i ca 1år och 2månader och sen ca 3månader tillbaka har jag fått problem med min vänster arm. Frågan är nu om detta kan vara relaterat till min PM?

Det började med att jag noterade att min vänsterhand var väldigt röd jämfört med högerhanden ofta röda knogar, dock inte konstant utan bara vid vissa tillfällen. Det känns lite som om armen är lite svullen, strax ovanför bicep och i armhåla, men detta är inget synligt utan mer en känsla. Jag har sen haft värk och obehag i hand och ibland över/under arm, stickningar och domningskänsla i hand. Stickningar och domningarna känner jag oftast på kvällen när jag skall sova eller direkt när jag vaknar.
Jag har märkt att jag har fått synliga ådror omkring PM område/axel.

Givetvis gjorde detta mig orolig och jag sökte mig till akuten, läkaren där sa att det inte var något akut, det skulle kunna vara en nerv i kläm. Han bad mig kontakta vårdcentralen om det inte försvann inom ca 2-3veckor. Jag frågade också om han trodde det kunde vara en blodpropp vilket han starkt avfärdade.

Tiden gick, jag kontaktade min PM avdelningen och bad att få träffa en läkare för jag kände att det kanske skulle vara relaterat till min PM. Läkaren sa där att hon inte trodde det skulle ha med PM att göra alls, hon sa att det kanske var en proppbildning och skulle skicka en remiss till kärlröntgen. (remissen har jag inte fått svar på än)

Dåligt förtroende för sjukvården har jag sen tidigare, och inte blir det bättre heller. Så jag kontaktar vårdcentralen nu. Läkaren där avfärdar helt att det skulle vara en propp och misstänker nerver i kläm, får en remiss för röntga armen. Hittar man inget där föreslår man att jag röntgar nacken.

En bekant som känner en hjärt/kärl läkare får höra om mitt problem, varpå denna läkaren svarar att den inte är ett ovanligt problem med värk/problem i vänsterarmen efter man fått en PM han nämner även något om nerv i nacken.

Splittrad/trött/besvärad/oroad över mitt problem vänder jag mig till er patienter och läkare som finns på detta forum om råd tips och erfarenheter.

Har någon hört något om detta/upplevt detta?

Tacksam för alla svar.
Mvh