Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Smärta i bröstkorg efter gräsklippning

1 reply [Senaste inlägg]
Anna
Offline
Joined: 2007-09-02

Hej!
Först vill jag tacka för en väldigt intressant sida. Tycker att det är lite krångligt när man vill fråga läkare och sjuksköterskor då man ibland känner sig besvärlig. Här finns det massor av information som dessutom är på svenska! Tack!

Så min fråga. Har köpt landställe och åkgräsklippare. För 2 veckor sedan så klippte jag hela gräsmattan (en del var oklippt sedan många år tillbaka). Gräsmattan är 4800 kvm så det var en hel del skump över sorkhål etc. Efter detta så har jag haft ont i bröstkorgen eller snarare precis ovanför brösten och i springan ned. Ibland sticker det till åt vänster bröst. Denna känsla hade jag när jag opererade in min pacemaker för 10 månader sedan. Det är även den känslan jag har när jag har varit på kontroll av pacemakern. Smärtan ökar när jag böjer mig ned för att knyta skosnören. Tar jag två panodil så försvinner det mesta av värken (eller snarare obehaget för riktig värk är det bara om jag ligger på sidan när jag sover).

Kan det vara elektroderna som rör på sig i venen? Eller vad? Har två elektroder och fick pacemakern pga av kardioinhibitorisk vasovagal synkope. Pacemakern i övrigt verkar fungera som den ska. Vill helst inte vända mig till sjukhuset då jag i väntan på att utredningen som gav mig pacemaker drog ut så på tiden (2 1/2 år). Klassades som panikångest-patient på akuten så jag antar att thorax på samma sjukhus läser de gamla journalerna. Även om det visade sig att det var ett annat fel.

Hälsningar Anna