Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Om-operation?

14 svar [Senaste inlägg]
SannaB
Offline
Joined: 2009-03-14

Hej,

Jag har tidigare skrivit om att jag känt mkt av min PM (som jag fick för ca 2 månader sedan). Förra veckan var jag på mitt första återbesök och man drog då ner volten rejält, till ca 1 volt om jag inte minns fel. Mitt hjärta går för det mesta av sig självt. I förmaket hade PM varit igång i 2% av tiden men i kammaren 25% (har besvär kvällar och nätter mest). Läk sa att mina känningar av PM ev skulle försvinna när volten minskades. Men så blev det inte. Möjligen litet. När jag sitter och skriver detta måste jag sitta helt rak i ryggen för att inte känna av PM; jag känner hårda pick, som om någon satt i hjärtat och snärtade med ett finger mot hjärtväggen - om någon förstår...;) När jag nyss nattade min dotter snärtade/pickade det nästan så det gjorde ont när jag låg på vä sida. Enl personal på den arytmienhet jag går på kan mina besvär bero på någo av 3 saker:
1) PM aktiverar diafragman (men det tror jag inte för picken känns I hjärtat)
2) En elektrod kan ha fäst precis på en nerv
3) Jag har helt enkelt otur och är en sån som känner av PM.

Ev blir det om-operation för min del, inget jag ser fram emot. Läk sa att det ju alltid föreligger en infektionsrisk.

Är det någon "där ute" som känner igen sig? Jag känner inte av PM hela dagarna utan det kommer då och då, särskilt kvällar. I kväll mer än vanligt. Att känna av den så ofta gör att man ständigt påminns om att man har PM men framför allt är det fysiskt obehagligt.

Hälsningar SannaB