Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Många frågor och oro....

5 svar [Senaste inlägg]
68an
Offline
Joined: 2007-10-08

Jag fann denna sida precis vilket var passande då jag sitter uppe och grubblar. Många frågor poppar runt i huvudet och kanske kommer jag skriva osammanhängande.

Jag är en kvinna som blir 39 i dagarna och för 3 dagar sedan träffade jag en hjärtspecialist för första gången i mitt liv då jag gjorde ett inspelningsbart EKG under 1 dygn i juli och allt stod inte rätt till trots att jag själv inte hade några som helst känningar just det dygnet.

Läkaren sa "Du får troligen en pacemaker och hjärtmedicin men först vill jag göra några kompletterande undersökningar"

Jag hade förberett mig på det värsta tänkbara men trots det blev jag nog chockad och lessen och fick inte fram mycket där jag satt.

Förstod jag det hela rätt så hoppar mitt hjärta över slag, bradykardi?! Sedan rusar hjärtat ibland vilket är takykardi om jag förstod det rätt så den biten skulle kunna ordnas med medicin medan det förstnämnda skulle ordnas med en pacemaker.

Specialisten sa att han ville göra ett inspelningsbart EKG under 1 vecka, för att då se hur det ser ut då jag får mina känningar. Sedan ett EKG då jag cyklar och ett ultraljud på hjärtat. Hade jag tur skulle jag få göra det innan årets slut.

Nu sitter jag och känner mig så osäker .... kommer jag få en pacemaker eller kan dom 3 undersökningarna visa annat eller rent av vara bra just då så det uteblir en operation?! Kanske svårt för dig att veta.

Jag fick frågan om jag svimmat och där svara jag nej. Har bara känt yrsel, obehag och smärta och ev. trötthet men det är svårt att säga vad den beror på då jag har andra kroniska sjukdomar.

Nu har jag kommit på att då jag var gravid (2001) så svimmade jag flera ggr och än fler ggr var det riktigt nära. Det höll på så nästan dagligen. Min barnmorska sa att det är blodtrycks- och blodsockerfall men nu funderar jag ju om det kanske var hjärtat redan då, om det är medfött eller om det kommit först nu dom sista åren då jag börjat känna mmer obehag?!

Jag svimmade några ggr då jag var kring 18-21 år gammal men det trodde jag berodde på min låga vikt som jag hade då, anorexia. Kanske hjärtat redan då?!

Sedan har jag sen 20 år tillbaka haft några obehagliga upplevelser då jag sovit och särskilt då jag varit kraftigt förkyld med feber ibland.
Jag vaknar till med känslan av att jag precis höll på att dö, får kippa efter luft och efter en stund är det bra. Ibland 1g under natten och ibland hela natten igenom. Kanske det också har med hjärtat att göra då dom såg att min låga puls, slag som hoppades över var särskilt då jag sov.

Ja det blev många frågor och funderingar och det är kanske omöjligt att svara på här. Jag vet bara att jag vill ha 100% besked så fort det bara går för att leva i ovisshet är svårt, jag blir nedstämd och gråtmild men vården har ju sina väntetider *suck*

Apropå anhöriga! Är detta inget att reagera över eller tar en del det med ro, kyla för att det inte är något att bry sig om eller för att det är svårt att hantera?

Min respektive visar absolut ingenting i frågan, inte ens en kram och lite tröst då jag kom hem och var så ledsen i fredas. Kanske han stänger av, svårt att hantera för honom?!

Själv får jag tankar som, finns det dom som tror att jag är odödlig. Jag är i alla fall rädd, mycket rädd och sorgsen för att jag trodde att jag fått min beskärda del att det skulle finnas stopp någonstans men allt kan hända.

Nu har jag fått släppa ut lite och kanske någon fråga går att besvara.

Tack!
68an