Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Lätt smärta och andra saker.

1 reply [Senaste inlägg]
Ibizaro
Offline
Joined: 2009-08-09

Hej!

Ärligt talat är jag en 13 årig flicka som har medfött hjärtfel. Jag har tre hjärtfel och vet bara så mycket att det ena är Av-Block grad 3 och förlängd Qt som mina föräldrar säger. Det trejde har jag ingen aning om. Jag har ingen över huvudtaget erfarenhet av pacemaker fast jag levt med det ända sedan jag var 2 veckor gammal.
För att komma till saken, så ibland kan jag känna att det värker enkelt vid högra nyckelbenet (Där den är inopererad, från min högra då). Ibland kan det göra ont, men det varar oftast bara från 10 sek. till 5 min. Jag undrar vad det kan vara eftersom jag nämnde det förra gången jag var till läkaren, men de kunde inte säga vad det berodde på.
Jag fick det även en gång i skolan när vi hade varit och simmat. Min lärare blev så orolig över mig att jag fick ligga nästan hela timmen och vila bort det. Vi hade simmat ryggsim, kan det bero på att jag sträckte min axel så pass mycket att det blev värk senare?

De andra saker är bara vad min kompis har hört, ex. att det inte är bra att sticka när man har pacemaker, och att man inte ska ha telefonen i samma hand/samma sida som pacemakern. Stämmer det?
Jag har desperat försökt få tag i information, men aldrig riktigt hittat. I våras gjorde jag en uppsats om pacemaker, där min lärare också kände enkelt på den. Jag fick många frågor om hur det kändes att ha det, och om jag skulle kunna leva utan den?
Och så till en sak som jag är otroligt orolig över. Alla säger att mitt hår är så vackert p.g.a. mina naturliga lockar. Dessutom verkar jag ha bronsblont hår, vilket jag gillar. Jag tar en blodtrycksmedecin, och nu har jag börjat lossa hår i mängder. Speciellt i duschen om jag inte kammat håret noga. Jag tvättar håret i svalt vatten, och med balsam också. Desperat försöker jag att inte dra eller hålla uppe håret så mycket, men det hjälper väldigt lite. Min mamma har sagt att det kan bero på medecinerna. Stämmer det?

Och till den sista saken, svininfluensan. Är det troligt att jag måste vaccineras emot den? Jag bor i Finland och är inte alls orolig över att överhuvudtaget få det. Men man kanske ska stå på den säkra sidan. Imorgon ska jag till läkaren igen, men det vore roligt om jag fick hjälp!

MVh. Emilia.