Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Ingen puls

1 reply [Senaste inlägg]
rolj52
Offline
Joined: 2016-05-02

Jag är diabetiker + lider av högt blodtryck. ja har tablett behandling för dessa åkommor. För ett år sedan drabbades jag av Aveblock 2 & fladder, den 1/7-15 fick jag en Pacemaker ( ICD modell L231 Proponenet EL DR MRI tror jag att den heter) inopererad på höger sida. Min vilo puls låg på 30 slag när jag kom in på akuten.
Pacemakern är inställd på 60 slag. Problemet är att vid senaste kontrollen när läkaren stängde av Pacemakern hade jag ingen egen puls, utan Pacemakern jobbar för fullt. Min fråga till läkaren blev kan man leva med detta? Inget svar, utan jag skulle få göra ett s.k. fystest på gångmatta så dom kan sälla om Pacemakern till flera slag. Jag frågar mig då orkar hjärtat med, hjärtat pumpar bra sa läkaren.