Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

I väntan på pacemaker

2 svar [Senaste inlägg]
helge
Offline
Joined: 2008-02-26

Hej!

Efter en lång tids utredning av arytmier har det konstaterats att det bästa för mig är att få en pacemaker inopererad. Enligt all expertis kommer det att kännas som en lättnad att få ordning på rytmen, något som känns hoppfullt och som jag ser fram emot.

Det som oroar mig är den begränsning i vardagen som det innebär att bära på en pacemaker. Att alltid vara så försiktig så att inte några elektromagnetiska fält stör pacemakerns arbete. Jag har förstått att tekniken gått framåt de senaste åren, men fortfarande finns det områden där pacemakern är känslig för störningar. Hur pass mycket måste jag tänka på var jag befinner mig? Vad händer om pacemakern trots allt blir påverkad av yttre magnetfält? Kan jag som bärare ta skada av en sådan exponering?

Hälsning!
Helge