Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Hjärtinfarkt - pacemaker och "jag är frisk"?

3 svar [Senaste inlägg]
anderssonbo
Offline
Joined: 2010-12-18

Jag är en mycket orolig dotter, till en 57 årig far, som nyligen fått en hjärtinfarkt och pacemaker. Han har inte riktigt lyckast förstå allvaret i händelsen och nonchalerar händelser (anser jag), som att han har tryck över bröstet, får röda utslag och prickar av medicinen, otroligt trött och dessutom haft få pass ont att han tagit en glycerintablett... MEN, han "vägrar" ta kontakt med sjukhuset, eftersom han inte är "sjuk"... Han är otroligt rädd och tror sig inte heller vara i behov av någon pacemaker, trots att han själv säger att pacemakern "slår på" ibland (och jag VET att han MÅSTE ha den, eftersom han får "hjärtstopp" - men som han själv inte riktigt vill kännas vid).

Vi är alla oroliga över honom, men jag känner att det kanske blir fel om JAG tar kontakt med sjukhuset?

SÅ!

Är det farligt att han har tryck över bröstet, nu när han nyligen fått en pacemaker, eller är det vanligt (med tanke på att han redan haft så "ont" att han behövt ta en glycerintablett)?
Bör han byta ut medicinen han fått, eller kommer hans reaktion att "lägga sig"?