Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

vilopuls hos yngre?

Hej!
Tänkte fråga om en vilopuls på ca 90 är för högt, har det konstant, och ibland högre. Är 25 år med normal fysik och som även äter relativt nyttigt (oftast). Är det här något som jag bör kolla upp eller är det normalt?

Hej

Att ha en vilopuls på 90 när du är 25 år är lite onormalt högt. Ligger den på 90 även efter 5- 10 minuters vila? Jag har svårt att säga vad det kan bero på men ibland kan det vara hormoner i kroppen, yttre stressiga situationer mm som kan ge en ökad vilopuls. Om du upplever oro för detta så kan det vara bra att kontakta en vårdcentral för kontroll och hjälp.

mvh
Maria
Pacemakersköterska

Relaterade expertsvar