Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Viktnedgång

Hej!
Fick en pacemaker i augusti 2011. Har fungerat sådär men helt ok. Nu har jag sedan några månader gått ner en del i vikt. Jag var inte speciellt tjock innan heller men ville bli av med dom sista "gravidkilona". Problemet är att jag nu känner pacemakern jättemycket, när jag känner med handen kan jag känna precis hur den ser ut. Det blir som en bulle under nyckelbenet och kan även bli problem med att väskan skaver osv...Blir lite orolig då jag vet att den ligger i en"ficka" under huden och förstår ju att denna fickas väggar nu blivit tunnare. Samtidigt glad över att jag äntligen tagit tag i min vikt. Är detta något jag behöver oroa mig för?
/Tacksam för svar

Hej

Du behöver inte vara orolig trots att den uppleves som mer tydlig så har huden en fantastisk förmåga att skydda trots att du nu har lite mindre fett vid dosan. Det är ofta så att fettet försvinner snabbare uppe vid bröstet och stannar lättare på magen!

Fortsätt leva som vanligt och hoppas att du ska kunna må bättre med din pacemaker.

mvh
Maria Hesselstrand