Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Vikten av statiner för pat. med pacemaker o lindrig aortastenos

Man 70 år. Fick pacemaker för 2 år sedan. Konstaterad aortastenos för ca 4 år sen. Gjort u-ljud v.a år men ska nu göra det om 1 år.Var nu något sämre. Grad 1 enl. svaret. Har inga symtom, kanske lite mer andfådd men jobbar ganska mkt.Bt.ca 160/75 Äter ej bt.med. Har slutat med simvastatin p.g.a sömnsvårigheter.senaste värdet var bra 3.4 Ska jag kontakta min läkare?

Hej!
Det kan vara viktigt för dig att ta kolesterolsänkande medicin. Det går inte på din beskrivning att säga om just du verkligen behöver ta kolesterolsänkande medicin. Du bör dock diskutera med din läkare och berätta att du slutat med simvastatin.

/Torbjörn