Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Vibrerande hjärta.

Hej. Jag har en sak jag undrar över ,jag har upplevt en vibbrerande känsla runt hjärtat/bröstet ,pulsen känns möjligen ngt hög C:a 75 slag när jag har den här känslan (i vila). Jag har för c:a 1år sen varit inne och gjort ett arbetsprov ,där man konstaterade att det fanns en arytmi som kom efter att jag hade belastat mig ,så under själva arbetsprovet var allt helt normalt och hjärtata svarade som det skulle under belastning. Orytmen kom när jag sedan låg på britsen och vilade. Dom sa att det inte vara ngt hinder för mig att återuppta min träning.
Men den här vibrerande känslan kom första gången för c:a 2V. sen ,så nu har jag tagit ett paus i träningen ,för jag vill kolla upp vad det kan vara för ngt.
Jag hoppas på ngt svar , som kan hjälpa mig vidare i mitt sökande på svar.
M,v,H / KoJ

Hej,

Jag måste se ditt ekg för att se vad du har. Känner du ojämn puls hela tiden, bör du få ett nytt ekg taget. Det kan vara förmaksflimmer och då behöver du behandling.
Var arbetsprover bra, behöver du inte vara orolig tycker jag. Många får lite extraslag efter provet.

Med vänlig hälsning,
Thomas Fåhraeus
Lund