Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Ventrikeltakykardi

Jag åkte in på lasarettet och fick konstaterat hjärtrusning. Genomgick Magnetröntgen, Conoralangio och fick en ICD inopererad. Ordinerades Metaprolol. Två veckor senare så sköt ICD 6 gånger, efter en puls vid 200 och sen högsta uppmätta 315. Detta skedde i vaket tillstånd. Ambulans och jag blev inlagd och fick Cordarone och även en tid för ablation. Gjorde en hjärtkateterisering samt biopsi. Magnet, kranskärlsröntgen och hjärtkateteriseringen har inte visat på några konstigheter mer än en ärrvävnad i hjärtat. Fick tid för ablation som genomfördes igår. Efter operationen kommer läkaren och säger att man hittade inte några konstiga nervimpulser i hjärtat. Då pratade läkaren om att problemet förmodligen ligger utanpå hjärtat och en annan operation borde genomföras. Vad kan det vara för typ av operation? Det pratades om att man går in genom bröstkorgen.

Hej

Jag kan nog inte riktigt förklara vad det är för operation du skulle genomgå för du blev ju behandlad med en ablation pga din ventrikeltackykardi och det verkar som om att de lyckades med detta och att du även genomgick en kontrast röntgen som visade att dina blodkärl som försörjer hjärtat också var bra.Bäst att kontakta den läkaren som gav dig informationen om vidare behandling.

Lycka till
Maria
Pacemakersjuksköterska