Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Kan det vara möjligt att en ICD ger ifrån sig högfrekvent ljud?

Hej

En ICD kan ge ifrån sig ett larmljud. Detta är en säkerhetsfunktion för att uppmärksamma patienten att ta kontakt med sin ICD mottagning för kontroll. Larmet aktiveras om ICD upptäcker tex en elektrodskada eller att batteriet börja komma i nivå för att bytas. Ett ICD företag har istället för larmljud ett vibrationslarm på sina ICD som också uppmärksammar patienten att söka sjukhuset för kontroll.

MVH
Maria
Pacemaker/ICD söterska

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.