Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Väntar på svar på mitt 24 timmars ekg.

Först fick jag vänta 3 månader innan jag fick göra ett 24 timmars, som egentligen skulle vara 2 veckors men det är väldigt lång kö på dessa,Jag har väntat i flera veckor på svar på mitt 24 timmars ekg. jag fick veta om dem såg något akut så skulle jag få komma tidigare. Men jag undrar vad som är akut och inte. Ska man gå för länge med mina problem utan att få någon hjälp?
Jag har problem med något flimmer aktigt och högre puls varje natt. Det flimmer aktiga kan jag få stopp på om jag gör någon ansträngning. Det tar lite på psyket att ha det så här. Jag har gått med ett hb värde på 100 utan att vetat om det och undrar om det kan vara orsaken till det hela? Mvh Pia

Hej Pia,

Har man noterat något "akut" hade man säkert kontaktat dig genast. Upptäckte man ett förmaksflimmer borde de också kontakta dig relativt omgående, tycker jag. Ett lågt Hb brukar ge en lite högre puls.Äter du järntabletter?

Du skriver att om du gör någon ansträngning försvinner det flimmeraktiga. Det är ett gott tecken.
Har man extraslag på hjärtat, som är normalt i de flesta fall, så brukar de försvinna om man ökar pulsen lite genom t ex ökad fysisk aktivitet.

Sjukvårdsapparaten maler långsamt och hittar man inget speciellt bland provsvaren, så kan svaret till dig dröja.
Jag tror inte att du behöver oroa dig, men försök få upp ditt Hb.

Lycka till och Gott Nytt År,

Thomas Fåhraeus
Bjärred