Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Vad är en normal arbetspuls?

Tjena!

Vad kan påstå är en normal arbetsplats i hemmet? Jag har t ex 64-65 i puls när jag står och hackar grönsaker. 25årig man med vilopuls på tja, kanske 54-60.

Är det onormalt att ha 150 när man dammsugar? Hade det på bandspelare EKG och dem sa det var normalt men Det låter ju högt högt? Spec. om man jämför med pulsen i köket på 65.

Hej

En normal arbetspuls vid vardaglig aktivitet kan ligga runt 100 upp till 120. Det beror dock på hur mycket aktivitet du utför. Du har kanske en hög hastighet och ett stort hus/lägenhet när du dammsugar. Är du vältränad eller utför du inte så mycket fysisk aktivitet då kan den lilla aktiviteten ge en lite högre puls. Ser inte i din fråga om du upplevde pulsuppgången som obehaglig eller upplevde hjärtklappning för det är mycket individuellt med hur pulsen är. När du är mycket fysiskt aktiv så brukar man räkna ut maxpulsen med 220 minus åldern. Din maxpuls skulle då kunna ligga runt 190.

Mvh
Maria
Pacemakersjuksköterska