Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Vad händer om jag slutar med min medicin?

Jag har fått diagnos hypertrofisk obstruktiv kardiomyopati, tar 299 mg Seloken och har fått ICD i maj i år. Jag är enormt trött och tung i kroppen, och har gått upp 8 kilo på 4 månader. Jag vill skylla detta på medicinen. Vad händer om jag slutar med tabletterna? Finns det något annat preparat jag kan må bättre av?

Hej,

300 mg Seloken låter mycket, kolla med din läkare om det är rätt dos.. Många mår dåligt på betablockare och du kan be din läkare att få byta till en annan då biverkningarna växlar.
Kolla också om ICDns pacemaker stimulerar höger kammare hela tiden. Det kan leda till hjärtsvikt och i så fall får man sätta ner pacemakern något eller lägga en till kabel över vänster kammare. ViloEKG avslöjar detta.

Mvh
Thomas
Lund