Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Vänstersidigt skänkelblock regressivt

Har av en privatläkare som får läsa mina journaler från ackis då läkarna ej har tid att förklara .fått information om att min vänstersidigt skänkelblock är regressiv ? Kan det stämma ? Fick skänkelblock för 3 år sen för ca 6 månader sen fick jag hjärtsvikt lungödem mm

Hej
Ett tecken på att man har ett vänstergrenblock på EKG är att den vänstra halvan av hjärtat aktiveras senare och långsammare i den elektriska banan. Detta leder ibland till att man får mindre effektivt pumparbete i hjärtat och det kan leda till hjärtsvikt.

Mvh
Maria
Pacemakersjuksköterska

Läs mer i lexikon: 
Hjärtinsufficiens

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.