Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Utskrift av ICD pacemaker inställningar

Hej

Är der komplicerat för mig få en utskrift av inställningar i min ICD Boston Scientific ?
Hur gör jag och kanske Ni vet hur personen i fråga skall gå till väga ??

Ställer frågan pga där jag går har jag inte fått någon utskrift fast jag påpekat detta
innan och under sista två PM kontroller.
Min undran grundar sig på har läkaren i säg inte kunskapen eller vad ?

Eftersom jag är i övrigt nöjd med läkaren har jag inget sagt men nu vill jag ha inställningen...
Hoppas förklarat mig tydligt nog !

Hälsningar
Frans

Hej

Det är inte komplicerat att få en utskrift men det är kanske lite svårt att förstå vad det står på den om man inte har kunskap om hur en ICD fungerar. Det viktigaste för dig att veta är hur pacemakern är inställd: vilken basfrekvens och när den går in och i vilken frekvens/eller hjärtrusning du måste ha för att ICD ska gå in och behandla med ATP eller chock.

Ibland ger vi utskrifter till patienter som kanske ska vara utomlands en längre tid och gärna önskar ha det med vid ev problem eller besök på sjukhus.
Ditt pacemakerkort talar dock om vad du har för modell och företag så redan där finns den viktigaste informationen nerskriven.

Mvh
Maria Hesselstrand
Pacemaker/ICD sköterska

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.