Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Utlandsresa efter 8 dagar?

Hej, fick en pm den 17 juli. Diagnos sjuk sinusknuta. Jag har en resa inplanderad till Indien 21 dgr den 25 juli. Start i Dehli och vidare med tåg/buss norrut till Leh. Vandring i Ladakh 8 dagar med dagsäck (start 2 aug). Fick rådet att operaras innan och att om såret såg fint ut var det ok att åka. Klart jag vill iväg men bra höra någon fler synpunkt. Tintin

Hej Tintin
Tyvärr har vi inte hunnit att besvara din fråga innan du hann och resa iväg.Hoppas din resan var bra och att du upplevde att du orkade lite mer med hjälp av pacemakerns hjälp att få upp din puls vid aktivitet.
Jag skulle innan din resa ha rådit dig att vara lite försiktig med direkt sol över såret och även tänka på att ryggsäcken inte trycker för hårt över såret. Läkningen och huden är lite mer känsligt de första månaderna men lägger man tex en liten näsduk mellan ryggsäckbandet och såret så brukar det räcka.

Mvh
Maria
Pacemakersjuksköterska