Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

tungt med andningen

Hej !
Var igår in på akuten efter det att jag upplever att det är lite tyngre att andas efter operation av pacemakerinsättning 19/1. Det gjordes en lungröntegn där det står "lätt avrundad bakre recess kan tyda på minimal mängd pleuravätska där, inget infiltrat"
Är det vanligt efter operation ? Fick ingen återkoppling av läkaren själv.Tacksam för snabbt svar.

Hej,

Får man smärtor i ryggen eller bröstet eller svårt att andas efter en pacemakeroperation, kan man få en sk pneumothorax dvs luft tränger in mellan lungan och lungsäcken om man råkat sticka en bedövningsnål eller liknande genom övre delen av lungan under operationen. Därför brukar man röntga lungorna efter operationen.Du har ingen luft i lungsäcken vilket är bra. Det man funnit på dig är dock en liten volym eller utgjutning av vätska, ordet recess är lite diffust men tyder på en tillbakagång av den avrundade förändringen. Du har eller hade lite vätska i lungsäcken, oklart varför, men den brukar försvinna. Inga infiltrat betyder att du inte har några sjukliga förändringar i lungan.
Jag tror inte att detta fynd har med din operation att göra. Ev. vill man kanske göra en kontrollröntgen om några dagar, veckor.

MVH
Thomas Fåjhraeus
Bjärred