Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Träarbete

Kan skakig väg, spika med hammare,massagedyna,osv påverka pacemakern västerhänt med pacemakern på höger sida jag mår dåligt av spikandet hjärtat stannade för ett år sedan efteråt ballong + stent har nu sick sinus syndrom.

Hej,

Pacemaker känner av när du är i rörelse och den ökar då sin stimulering till hjärtat, dvs pulsen blir snabbare. Även om du spikar med vänster hand och pacemakern är på höger sida.Skakig väg likaså.
Blev du behandlad med ballong och stent så har du förkalkningar i hjärtats blodkärl, en mycket vanlig sjukdom och som inte direkt har med pacemakern att göra.
Dålig blodförsörjning pga förkalkningen till sinusknutan kan leda till sick sinus syndrom som du skriver att du har. Detta ger en långsam puls som nu pacemakern normaliserar.

Bästa hälsningar,

Thomas Fåhraeus
Lund