Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Trött

Min far 76 år fick opererat in en pacemaker för 4 dagar sedan, hemskickad dagen efter. Är jättetrött orkar inget bara ligger. Orkar inte äta heller bara dricker är törstig. Är detta normalt?

Hej

Ofta mår man relativt bra direkt efter att ha fått en pacemaker om man tidigare har haft en extrem låg puls vilket kan vara orsaken till trötthet. Här kan det vara något annat som gör att tröttheten finns kvar. Kan dock vara bra att kontakta hans pacemakermottagning för att kontrollera pacemakern så att det inte har hänt något med elektroderna som gör att han är så trött fortfarande. Ibland kan elektroderna lossna eller ändar läge och slutar då att fungerar vilket gör att han får tillbaka sina symtom han hade innan pacemakerimplantationen.

Lycka till

Maria
Pacemakersjuksköterska