Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Träning

När jag tränar, exv spinning, eller cyklar, tar det emot. Får ingen kraft i benen och ibland gör det ont i diafragman. Har PM sedan sept 2014. Hjärtat verkar orka med benen vill inte hänga med. Har tränat en hel del innan jag fick PM så jag är inte otränad. Känns frustrearande när benen inte vill hänga med, kanske inte har med PM att göra.

Hej

Svårt att säga att allt beror på dålig pulsuppgång från pacemakern när du tidigare verkar ha kunnat träna. Har du en sjuksinusknuta som är lite dålig på att ta upp pulsen vid aktivitet så är det pacemakerns uppgift att hjälpa till med detta med den sk sensorn. Att cykla i spinning kan vara svårt för sensorn att förstå att du är mycket aktiv pga du rör mest benen och sensorn behöver ha rörelse från överkroppen för att ge bästa resultat med puls uppgång.Har du ett AVblock som orsak till att ha pacemaker så kan det vara att din pacemakerinställning behöver höjas så att du får möjlighet att få upp din puls vid aktivitet. Man brukar räkna med 220 minus ålder för att se vilken maxpuls pacemakern ska stå inställd på. Ta kontakt med din pacemakermottagning för att höra hur din pacemaker är inställd och höra om du behöver komma på justering så att det inte är pacemakerns inställning som gör dig trött i benen vid aktivitet.

Lycka till
Maria
Pacemakersjuksköterska

Läs mer i lexikon: 
Sinusknutan
Läs mer om ämnet: 
Sensor