Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Tandinfektion

Hej, I september gjorde jag en rotfyllning i en tand i övre käken. Fick en provisorisk fyllning och skulle få en permanent sådan i oktober. Då var jag fortfarande öm så jag fick en ny tid i november. Var hos tandläk i fredags och eftersom jag fortfarande är öm i och ovanför tanden gjordes en röntgen vilken visade att det möjligen är litet infektion/inflammation kvar men att det i jämförelse med bilderna i september ser bättre ut. Fick en ny tid i januari. Förhoppningsvis är det bra då men det kan också enl tandläk vara så att han måste göra om rotfylllningen i en av kanalerna. Tandläk vet att jag har pacemaker. Är detta något man bör oroa sig för? Eventuellt be om en tidigare tid? Jag vill INTE riskera att inflammationen går ut i blodet och via elektroderna sprider sig till hjärtat. Är 41 år, kvinna och har haft PM i 2,5 år ca. Tack! Hälsningar Sanna

Hej,

Det finns väl inget standardsvar på din fråga .Olika läkare ordinerar olika. Själv har jag aldrig sett en tandinfektion sprida sig till elektroderna som ligger inbäddade i bindväv. Vid t ex hjärtklaffar är man mer försiktig då de exponeras mer för blodströmningarna i hjärtat.
I ditt fall hade jag nog avstått från antibiotika om man bara misstänker en ev infektion.

MVH
Thomas Fåhraeus
Bjärred