Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Svimnings känsla, suddig syn och brus i öronen.

Hej, jag har under två tillfällen (förra sommaren och nu i fredags) fått en känsla av extrem trötthet, "krypande" suddig syn, illamående/yrsel, ovanligt låg puls och brus/pipande ljud i öronen, vilket har varat i ungefär 2-3 minuter. Ska jag vara orolig för detta? Det är nämligen en riktigt obehaglig känsla.

Hej

Förstår att symtomen som du har är oroande. När du räknade din puls hur snabb var den då? Ligger den under 40 så kan det vara ett tecken på att hjärtat går för långsamt och ger dig dessa symtom. Kan vara bra att kontakta din vårdcentral och berätta vad du känner. De kan ta ett EKG eller skicka dig på en bandspelning för att se hur pulsen är under 1-2 dygn och då se om pulsen är för långsam.

Lycka till
Maria
Pacemakersjuksköterska