Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Svartnar för ögonen trots pacemaker

Jag har pacemaker sedan 2002 pga AV-block III. Pm-byte 2011. Ingen medicinering. Har på sista tiden känt av att det svartnar för ögonen, huvudvärk och ibland hjärtklappning/hjärtat slår tungt. Behöver dessa symtom kollas upp på pm-mottagningen eller är det normalt? Även viss ångest men jag vet inte om det är ångest som utlöser symtomen eller om det är symtomen som utlöser ångest.

Hej

Det kan alltid vara bra att göra en pacemakerkontroll om du har dessa symtom. Dels för att upptäcka om det finns några tekniska problem med din pacemaker eller om ditt hjärta har börjat ge dig hjärtklappning så kan det vara bra att se vad det är. Pacemakern har ju en förmåga att lagra information om din hjärtrytm och visa det med ett litet kort EKG. Om man inte hittar några konstigheter på pacemakern eller din rytm så kan det vara skönt att få besked på att allt fungerar väl och ev då söka andra orsaker till dina problem.
Var inte rädd att kontakta din pacemakermottagning och be om hjälp.

Mvh
Maria Pacemakersjuksköterska

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.