Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Surfing ok 2 månader efter operation?

Hejsan,

jag har en kongenital korigerad transposition och fick en pacemaker inopererad för 8 veckor sedan. Jag har inte haft min 2 mån koll än, den är just efter min semester nästa vecka. Denna semester innefattar surfing och jag ville bara höra om ni tror att det är ok att sätta igång med det? Det är ju mycket paddlande och att trycka upp sig på brädan. Jag mår bra och har ingen smärta men har legat lågt med träning efter operationen. Jag är naturligtvis sugen på att sätta igång med surfing men vill inte utmana ödet i onödan.

Tack på förhand

Hej

Det borde inte vara några problem för dig att vara aktiv med surfing om det ser välläkt och fint ut över dosan. Vi brukar rekomendera att inte bada de första 2 veckorna och även vara mindre fysiskt aktiv med tunga saker även dessa veckor. Det har nu gått 2 månader vilket är en lång tid sedan operationen så du borde kunna vara aktiv och bada.

Lycka till

Maria
Pacemakersköterska