Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

stöttar i PM.

Hej, den sista 1,5 månader får jag dagligen stöttar i min PM. dom kommer 2-3 ggr om dan, sslår 2-3 ggr. och sen är det lugnt. Har jag då en kop i handen måste jag ställa den ner pga. man kan även se när det händer. måste jag oroa mig?
tack på förhand.
Mvh
dana

Hej

Troligtvist så känner du av när pacemakern gör automatiska mätningar på elektroderna och då stimulerar dina muskler vid denna mätning som gör att det uppleves som stötar. Detta kan programmeras bort men det kan vara bra att gör en kontroll och se att allt fungerar väl genom att kontakta din pacemakermottagning för kontroll.

Lycka till

Mvh
Maria Hesselstrand
pacemakersköterska

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.