Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Stickningar, trötthet och stel i hela kroppen efter en förkylning i somras.

Jag skriver till er för att jag skulle vilja ha hjälp med att komma i kontakt med en specialist inom infektion som har kunskap inom långsamma bakteriella infektioner. Jag blev sjuk i hela kroppen efter en förkylning i somras, jag var fullt frisk före det. Jag är mammaledig med litet barn, jag kan inte vara sjuk längre, det är inte rättvist mot barnet att jag är hemma och fryser, vilar, har ont och går på toan hela tiden.
Antibiotikan som jag är insatt på fungerar på alla hemska symtom jag har, dessvärre fungerar den bara ca 6 timmar i streck, sedan känner jag av dem. Jag fryser förskräckligt fortfarande trots att jag gått på antibiotika i en månads tid. Dosen lindrar, men den är för låg för att läka ihop mig.
Ingen blododling eller urinodling har gjorts, jag har varit utredd för reumatism fram till dess att vi kom på av en slump att antibiotika hjälper. Ingen remiss har ännu skrivits till infektion, trots att jag varit sjuk i 6 månader.
Jag har varit i kontakt med en specialist brevledes, han hävdar att alla bakteriella infektioner ska ha ett mycket snabbt förlopp, eftersom jag fortfarande är sjuk (och inte död) så drar han slutsatsen att detta ska vara något annat.
Detta kan inte stämma, antibiotikan hjälper mot följande:
-Extrem morgonstelhet, hela övre delen av kroppen
-Ledvärken försvinner
-Muskelvärk försvinner
-Att muskler fastnar
-Frusenhet försvinner delvis.
-Starka och svaga stickningar i hela kroppen och bröstkorgen försvinner
-Kittling i hjärttrakt
-Tryck över bröstkorgen.
-Tryck nedanför nyckelbenet (vä sida) försvann delvis, en del av det flyttade på sig uppåt.
-Extrem trötthet. Utmattad efter en fikastund på förskolan bredvid hemmet, eller promenad.
-Behöver inte kissa precis hela tiden.
-Aptiten blir något bättre.
-Mina underarmar domnar när jag sover med krökta armbågar
-Fötter har liknande problem som armarna
-Alla muskler (framförallt de mindre) är trögstartade, de är kalla och knakande, värker lite när de ska börja användas. Om jag varit i rörelse ett tag, då fungerar de normalt.

Det hjälper inte mot:
-Att jag blivit så svag i alla muskler/kroppen under tiden jag varit dålig.
-Jag är frusen så jag skakar, även när antibiotikan fungerar, 3 tröjor på mig i 23-gradig värme. Jag använder även elfilt och elväst.
-Hela jag knakar.
-Rethosta och tryck över bröstkorgen.

Hej Anna!

Förstår på din beskrivning att du påverkas mycket av dina besvär. De symtom du uppger kan stämma med en lågvirulent infektion, men symtomen kan också uppträda vid en rad andra tillstånd. Om du har pacemaker bör man utesluta infektion i pacemakersystemet (pacemaker-endokardit). Du nämner dock inget om pacemaker i din fråga, varför jag förutsätter att du inte har pacemaker.

Pacemaker-info.se är till för information och frågor kring pacemakerbehandling och relaterade hjärtsjukdomar. Vi som svarar här är specalister på hjärtat och dess sjukdomar. Tyvärr kan vi inte ge något uttömmande svar på din fråga i detta forum.

Jag förslår att du vänder dig till din primärvårdsläkare (eller den läkare som skrivit ut antibiotika till dig) som vid behov kan remittera dig till specialist.

Lycka till! Hoppas att dina läkare snart kommer underfund med vad dina besvär orsakas av.

Torbjörn