Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

snart skavsår!!!

Hej! Jag fick en icd inopererad i början av oktober. Nu har den ändrat läge lite, o sitter precis i vägen för bh bandet. Det är som en liten knöl som skaver o gör ont.
Kan man be om att den flyttas lite, jag ska ju ändå ha den i många år. Tanken på att öppna upp ärret igen känns ju sådär, men jag har ju problem som den sitter nu. mvh gina

Hej Gina
Jag tycker att du ska vänta lite till. ICD dosan brukar "lägga till sig" och sjunka ner med tiden pga tyngdlagen. I väntan på att det ska bli bättre,ta en liten näsduk eller sätt en liten skumgummi bit runt behåbandet så att det inte gör så ont. Skulle det fortfarande besvära dig lika mycket om 2-3 månader så kanske du ska rådfråga din implantatör om att ev flytta den. Det finns ju alltid en infektionsrisk med att göra ett nytt ingrepp och detta vill man helst undvika.

Lycka till

MVH
Maria Hesselstrand
Pace/ICD sköterska

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.