Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

snabb puls med extraslag

På morgonen när jag ska gå ut med min hund så tar jag alltid 10 mg inderal men tabletten hinner aldrig verka så snabbt. Genast när jag ska upp för alla trapporna (bor på 4e vån) så bankar hjärtat och är oregelbundet. Mycket skrämmande då jag anstränger mig och det inte känns normalt. Har gjort massa tester men då alltid tagit Inderal innan vilket dom sagt varit OK. Nu vet jag inget längre och tiden till läkaren är LÅNG tid framöver. Är rädd att klappa ihop där i trappan och undrar samtidigt om detta kan ha o göra med hormoner innan mentrationen? Får för mig att mitt hjärta är som värst dagarna innan. Är mycket orolig och vågar knappt gå ut med hunden när hjärtat håller på så här. Är rädd att dom ska säga att jag behöver Pacemaker eller annat :(

Hej,

Det låter som om du har fått förmaksflimmer, om du nu noterat plötslig oregelbunden hjärtklappning med snabb puls. Hur är pulsen när du sitter och vilar? Är den hela tiden oregelbunden talar det för flimmer och då bör du träffa läkare relativt snart. Tar det lång tid att komma till din husläkare så sök på sjukhusets akutmottagning. Det går fort att ta ett EKG och har du flimmer måste du omgående få medicin som förhindrar blodpropp i hjärnan.

10 mg Inderal är en mycket låg dos. Själv skulle jag nog pröva med 20 mg cirka en timme innan jag går ut med hunden.

Lycka till,

Thomas Fåhraeus
Lund