Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Smärta efter 3 månader??

Jag är en tjej på 43 år som den 12 dec 2012 fick en PM efter ett klaffbyte. 13 dec korrigerades PM då den var felinsatt. Förutom ett medfött klafffel var jag helt frisk. Jag har fortfarande mycket smärta runt PM. Inte konstant men varje dag känner jag hur smärtan liksom strålar runt PM. Har även hugg i hjärttrakten vid djupa andetag och gäspningar. Är det farligt, kan det vara elektroderna som sitter "fel", kan jag träna överkropp, när kan man förvänta sig att smärtan avtar?

Hej,

Man kan ha smärtor runt pacemakerdosan en längre tid. Ofta ligger pacemakern och retar någon liten nerv.Har du vätska i fickan är den svullen och då bör man suga ut vätskan med en tunn nål och se att det inte är en infektion.

Hugg i hjärttrakten och vid gäspning har nog inte med pm.elektroderna att göra. De brukar inte kännas.Funkar inte elektroderna, får du tillbaka dina symptom kanske. Är du orolig, gör en ny kontroll.

Mvh
Thomas Fåhraeus
Lund