Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

smärta över icd.

Hej!
Jag är en 40 årig småbarnsförälder. Jag fick pacemaker i april 2014 pga sinus arrest. 3 v senare byttes pm ut mot en icd, pga kammartakykardi. Efter icd inläggning har jag fått känselbortfall i delar av armen och fruktansvärda smärtor över och runt icd. Smärtorna är så svåra att jag har svårt för beröring. Jag har träffat massor med olika läkare för mina smärtor, men ingen vet. Det är konstaterat att jag har en nervskada i armen men neurologen trodde inte att smärtan från icd hörde ihop med nervskadan. Neurologen hänvisade mig tillbaka till den som opererade mig, och det var ju just den som skickat mig vidare för att hon inte vet.

Jag har träffat så många läkare nu och ingen vet vad som är felet. Jag äter gabapentin och det hjälper något. Jag får fysioterapi som också hjälper litegrann. Smärtan tär på mig. Vet inte vart jag ska ta vägen eller vad jag ska göra.

Jag har träffat ortoped, kardiolog, allmänläkare, neurolog, fysioterapeut och ingen har varit med om detta och deras lösning är att skicka mig vidare.

Har du någon erfarenhet av detta? Vet du vart jag kan vända mig för att få hjälp?

Mvh Jessicka

Hej
Förstår att du har mycket problem och det är viktigt att kunna leva normalt trots att man har en ICD som tyvärr är rätt stor i sin storlek. Har någon erbjudit dig att försöka flytta dosan lite längre ner. Ibland kan detta vara det ända för att smärtan ska gå över. Detta kan dock innebära en risk att man kan .drabbas av en infektion i och med att man gör ett nytt ingrepp och det kan också vara så att det inte blir bättre.Fråga din pacemakerläkare om råd-

Mvh
Maria
Pacemakersjuksköterska

Relaterade expertsvar