Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

sinustakykardi

Hejsan. Jag fick besked efter 24 timmar ekg och hjärtultraljud att jag har sinustakykardi. Är detta farligt och vad är det för något? Kommer det att försvinna eller komma det att vara kvar? och vartifrån kommer det ifrån? sliter det inte på mitt hjärta i långa loppet? Fick inga fler svar än detta på brev så vet inte alls hur man ska gå till väga eller vad det är och vad det gör för något. Och om jag borde göra något? Skulle vara jätte tacksam för svar om ni kunde hjälpa mig med lite råd. Mvh

Hej

Sinustackykardi är oftast ofarligt och ibland vet man inte varför man har det. I vissa fall kan sinustackykardi vara tecken på hjärtsjukdom. I din fråga så har du även genomgått ultraljud och där kan man se hur ditt hjärta mår. Ser allt bra ut där så kan man utesluta detta. Sinustackykardi kan även uppstå vid hypertyreos, anemi och feber och då ska dessa bakomliggande orsaker behandlas.
Har man problem med sinustackykardi så kan detta behandlas med bromsande läkemedel ex betablockerare. Har man mycket hjärtklappning och upplever trötthet och oro så kan det vara bra att bli behandlad.

Ta gärna kontakt med den läkare som remitterat dig till att göra dina undersökningar så du ka få ett mer korrekt svar.

Lycka till
Maria
Pacemakersjuksköterska