Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Sämre efter pacemaker

Min mamma fick en pacemaker inopererad i fredags eftersom hon har ff. Hjärtat gör nattetid ganska många uppehåll men rusar fortfarnade med en puls på runt 100. Hon har aldrig blivit andfådd tidigare och nu blir hon andfådd bara hon klär på sig. Hon äter idag 50 mg av den "pulsnedsättande" medicinen och pacemakern startar när pulsen går ner till 70. Innan det här hände så hade hon en jämn puls på ca 50. Är inte det för tidigt med tanke på att hon har haft så låg puls tidigare och mått bra då ? Borde man inte höja hennes pulsmedicin ? Tacksam för svar. Från mottagningen får jag bara till svar att hon får vänja sig att bli sämre med en pacemaker.

Hej

Din mamma ska ju inte må sämre med sin pacemaker men troligtvist kanske hon behöver lite mer läkemedel mot sitt snabba förmaksflimmer och där igenom börja må bättre.Kan tänka mig att hon mår dåligt av att hjärtat går för fort när hon är aktiv. Pacemakern kan tyvärr inte ta bort förmaksflimmret eller bromsa den snabba pulsen hon får av sitt flimmer. Vi nästa pacemakerkontroll kan man via pacaemkerns minne se hur mycket pacemakern arbetar och hur snabbt hjärtat går och där igenom ta ställning till om det behövs öka något av de bromsande läkemedel hon redan har.

Lycka till

Maria
Pacemakersjuksköterska