Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Säkerhetskontroll vid flygning

Min son har pacemaker och vid sista flygresan ville personalen vid säkerhetskontrollen att han skulle gå igenom "bågen", vi tror att dom stängde av den men pga språkförbristningar vet vi inte. Min son vägrade och fick gå brevid. Vad hade hänt om han gått igenom och dom inte stängt av "bågen"?

Hej

Det går bra att passera bågen vide en säkerhetskontroll. Den förstör inget i pacemakern och passera man bara så hinner den inte heller känna av något.Undvik att stå i bågen. Det kommer att pipa men det är ju meningen att den ska upptäcka metallföremål och därför är det viktigt att ha med sitt pacemakerkort så att man kan förklara varför den ger signal.

Trevlig resa nästa gång

Maria
Pacemakersjuksköterska