Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Robotdammsugare

Hej!
Jag har tappat mer ork, och tänkte underlätta det för mig genom att skaffa en robotdammsugare, alltså en som dammsuger själv, åker till sin station och laddar upp sig. Då är min fråga, jag är pacemakerbärare och undrar om det kan vara ett hinder med tanke på eventuell EMI?

Hej

Jag har inte hört från något pacemakerföretag att detta skulle vara någon risk för dig att andvända en robotdammsugare. Jag vet heller inte riktigt hur en sådan maskin fungerar! Hör med försäljaren om hur den fungerar, kan tänka att det mest handlar om elektricitet och data. Om den arbetar med detta så ska det inte vara några problem för dig och din pacemaker.

Lycka till
Maria
Pacemakersköterska