Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Risker med Implanterbar loop-recorder

Hej!
Jag har fått tid för att få en loop-recorder insatt efter att ha haft problem i några år. Nu har jag haft en tid då jag kännt mig rätt skaplig så jag börjar bli tveksam om jag ska låta dom sätta in ett föremål i min kropp. Jag ringde till sköteskan och beskrev min oro för ev infektioner men hon lät mest besvärad. Hur är det då, vad kan gå snett vid ett sånt här ingrepp 'worst case scenario' en liten rodnad eller blodförgiftning... tacksam för svar så jag inte mister min tid i onödan.

Hej

En looprecorder ser ut som ett USB minne i storlek. Den läggs in under huden över hjärtat för att registrera din hjärtrytm. De flesta patienter har inga problem med denna lilla apparat men en del upplever smärta när den läggs in och har även rätt så ont efteråt. Det beror också mycket på hur man ser ut. Magra personer kan uppleva större smärta och irritation medan de som har lite mer underhudsfett besväras mindre. Har även haft några som fått infektion och då har vi tagit bort dosan direkt så att det läker bättre.

Lycka till
Maria Hesselstrand
Pacemakersköterska