Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Rikligt med dubbelslag, högt undertryck och låg puls.

Hej! För ca 1 år sedan började jag få känningar av ojämn hjärtrytm. Har gjort 2 st 24-timmars EKG som visade rikligt med dubbelslag. Ultraljudet av hjärtat visade inga konstigheter. Sen ca 4 månader tillbaka har jag fått problem med att det svartnar för ögonen & jag får en rejäl yrsel och efter ett sådant anfall får jag även en hemsk huvudvärk. Har idag varit hos läkare och hon reagerade på mitt höga undertryck och att jag även hade låg puls. Kan detta höra ihop och kan det vara detta som ger mina kraftiga yrselattacker? Ska kanske tillägga att jag är en kvinna på 49 år. Tränar inte, men är ute mycket med mina 2 hundar och går.

Hej

Om du har långsam puls omkring 40 och dålig frekvens uppgång vid aktivitet så kan det orsaka yrsel och svimningskänsla. Ett högt blodtryck kan också ge huvudvärk. Det bästa är att utreda vidare hos din läkare så att de kan sätta diagnos på dina symtom och ev få behandling för det.
Har du långsam puls så kan det vara aktuellet för pacemakerbehanling men då måste man ha klara bevis på att du under dina sytomen har en långsam hjärtfrekvens. Har du blivit insatt på några nya mediciner som kan ha gjort dina symtom? Ibland kan en del mediciner ha en påverka på hjärtats elektriska bana och ge långsam puls.

Lycka till

Maria
Pacemakersköterska