Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

reg puls på 200

Under senaste kontrollen av min PM säger läkaren att jag haft en puls på 200. Jag tränar ofta och jag jobbar mycket med huset. Under sommaren isolerade jag grunden och vi var 3 personer som grävde tillbaka ca 35 ton jord. Kanske var det då jag hade 200 i puls. Vid vanlig motion har jag kollat pulsen och den pendlar mellan 80-140, jag pulsen vid handleden eftersom oregelbunden hjärtverksamhet mäts dåligt via tekniken på till ex en motionsmaskin. Normalt vid vila eller hemma rörelser ligger pulsen på 60. Min fråga är; bör jag inte känna när pulsen drar iväg??
Jag upplever inga obehag, har inga problem med flåset. Trots detta har jag beviserligen haft 200 i puls, om än mycket korta perioder så blir man lite frågande.

Hej,

Jobbar man kraftigt, så kan ju pulsen gå upp till 200/ min om man nu är lite yngre, du skriver inte hur gammal du är.Det kan också vara så att du fick en kort hjärtklappning på plötsligt 200/min, det är inte helt ovanligt, om man har ett adrenalinpåslag. Är man i vila är det obehagligt men är kroppen kraftigt i rörelse, så märker man inte av en kort hjärtklappning ofta.

Mvh

Thomas Fåhraeus
Lund