Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Pulsstegring vid träning, även utan flämt.

Hejsan! Jag var med i en sak vi har i skolan igår, då vi ska cykla, springa och paddla 5 mil allt som allt. Så var det en obligatorisk paus man va tvungen att ta innan man fick cykla hem. Och jag kände mig lite konstig, så jag kände pulsen. Den va hur snabb som helst, nästan som om hjärtat vibrerade, och jätte lös. Jag satte mig ner, och vilade i 4 minuter, och det tog ca 2 min utan att det hände något. Jag flåsade inte eller något, men hjärtat kunde inte varva ner. Vet ej hur hög den va, då jag inte hade någon pulsklocka. Men har aldrig kännt så förut, och kan bara säga att den var onormalt hög. Vad kan detta bero på och vad bör jag göra åt det? Blev ju såkalrt jätte orolig också.

Hej,

Det är svårt att säga vad som hände med hjärtat. Får du ibland hjärtklappninsattacker utan att du motionerar så skall du söka läkare och helst en hjärtspecialist. Har du bara haft det en gång kan man ju avvakta och se om det kommer tillbaka.

Med vänlig hälsning,
Thomas Fåhraeus
Lund

Relaterade expertsvar