Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Puls vid promenad

Hej!
Jag ligger runt 60 (+-5) i vilopuls. Vid en någorlunda rask promenad i en timme har jag en puls på 80-90 i medel, någon enstaka gång 100. Jag väger 90kg till mina 1,73cm. Tränar inget i övrigt. Är detta inte lite lågt? Eller är det en normal ökning? Trodde man låg runt 150 vid en promenad?

Hej

Din vilopuls är normal på 60 och pulsuppgången på din raska promenad kanske kan ligga lite högre runt 110-120 men inte på 150. Svårt att säga om detta är normalt eller inte. Har du några symtom på att vara andfådd eller väldigt trött på din promenad så kan man kanske ifråga sätta om du har normal puls uppgång eller ej. Har också svårt med att säga om det är normalt eller ej för jag vet inte din ålder. Vid väldigt kraftig fysisk aktivitet ska man lyckas komma upp till sin maxpuls som ofta räknas till 220 minus ålder.

Mvh
Maria
Pacemakersjuksköterska