Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Plötslig yrsel

Hej! Jag fick en pacemaker i december 2013. Model Reply 200 DR med två elektroder till höger förmak resp höger kammare.. Informationen jag har fått är att den är inställd på 60 slag/min. Mina frågor är 1: Jag har nu vid flera tillfällen drabbats av tillfällig yrsel och andnöd. Inte vid speciell ansträngning. (typ slutet av en golfrunda) även vid andra tillfällen. Har inte kollat blodtryck sedan operationen, 2: Har försiktigt prövat på en kortare joggingrunda vid ett par tillfällen, men måste avbryta pga andnöd efter c.a 1 km. Min tanke är att pacemakern är ställd på för det ändamålet för låg övre gräns.
Mvh Peter Kjaersgaard

Hej

Jag tror inte att din pacemaker är för lågt inställd men du bör få göra en kontroll för att se att pacemakern är inställd på att öka din frekvens vid aktivitet. När du kommer på kontroll av pacemakern så kan diagnostiken som den lagrat visa på hur bra din puls går upp och en att den stimulerar korrekt. Skulle det vara inställningen som ger dig problem så går det lätt att justera med hjälp av en programmerare. Ser allt bra ut så kanske man får kontrollera andra saker varför du är yr och får andnöd på din vårdcentral.

Lycka till
Maria
Pacemakersjuksköterska