Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

perimyokardit och domningar

Hejsan! För ett par veckor sedan blev jag diagnostiserad med perimyokardit (tror det är den rätta benämningen) inget syntes på ekg. mwn jag hade ett förhöjt troponin t värde. En magnetröntgen fastställde sedan min diagnos och jag blev ordinerad Bamyl 2*3 ggr dagligen. Jag har nu varit hemma i 10 dagar och har sedan 3 dagar tillbaka börjat få domningar i ansiktet och fötterna framförallt. jag känner my till och från även väldigt yrslig och får pipningar i öronen.

Kan min diagnos ha ett samband med detta ?

Mvh,

David

Hej,

Om du läser på Bamyls bipackssedel under biverkningar så finner du bl a att en överdos ger pip i öronen dvs tinnitus som det kallas. Kontakta din läkare och be att få ändra dosen.
Din perimyokardit ger inte dessa symtom.Är Bamylen på 500 mg är det en väldigt hög dos.

Mvh
Thomas Fåhraeus
Lund