Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Pacemaker Rökning

Hej! Jag vet att röka är direkt livsfarligt. Jag har fallit för grupptrycket och börjat röka i gymnasiet. Rökt i nu kanske 8 månader, har jag större risk för rökrelaterade sjukdomar för jag har ICD och ett "svårt" hjärtfel?

Hej

Du har redan svarat på din fråga. Det är inte bra att röka för det påverkar det mesta i kroppen. Jag vet inte riktigt varför du har din ICD men egentligen så är aldrig rökning bra för hjärta eller lungor. Vill man leva längre och må bättre så är det bra att sluta idag. Det är en invistering för framtiden.
Ps du sparar mycket pengar också !
Lycka till

Maria
Pacemaker/ICd sköterska

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.