Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Pacemaker och maxpuls

Jag springer en hel del och använder mig alltid av en garmin gps-klocka med tillhörande pulsbälte. Min maxpuls på pacemakern är ställd på 175 slag/minut. När jag sätter igång och springer så går min puls snabbt upp till 174 slag/minut och där håller den sig även om jag upplever att min ansträngningsnivå är olika. Kan jag inte komma över 175 slag eller måste man ställa upp pacemakern ännu mer för att jag inte alltid ska ligga på max? Jag tycker att även vid löpning borde pulsen variera lite mer, eller har jag fel?

Hej,
Bältet fångar upp två signaler som det sänder till din klocka, pacemakersignalen och hjärtats "signal" om du nu använder pacemakern mycket. Pulsklockorna brukar ge förvirrande besked då de inte kan skilja på dessa signaler.
Har du en iPhone eller anderoidmöjlighet kan du köpa en app som heter: instant heart rate,för tio kronor. Kameraljuset lyser genom fingret och ger dig exakta pulsen. Du kan läsa om den på denna webbsida.
Du kan ju också kolla pulsen genom att räkna den på handleden. Ligger den på 174 så kanske pacemakern är avstängd som den gör många gånger när man motionerar. Är pacemaker igång vilket de kan se på kontrollen, så be att få högre maxpuls kanske 200/ minut.

Mvh
Thomas
Lund