Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Kan en pacemaker hjälpa vid hög puls?

Kan en pacemaker rätta till en väldigt hög puls så att den stabiliseras? Finns det något annat man kan göra åt det föutom medicin?

Hej

En pacemaker kan inte bromsa när hjärat går för fort. Om din höga puls beror på ex förmaksfladder så kan man genomgå en fladderablation som innebär att man går in i hjärtat och aktivt tar bort det område som ger förmaksfladdret. Har man ett förmaksflimmer så finns det en behandling där man går in och bränner av AV noden och där igenom inte tillåter att flimmret går vidare och ger snabb puls. Jag vet inte vad din snabba puls är men det bästa är att konsultera med någon hjärtläkare som tittar på varför ditt hjärta går för fort och vad det är för rytm och sedan därefter ger dig rätt behandling.

Lycka till

Maria
Pacemakersjuksköterska

Relaterade expertsvar