Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

pacemaker med defrillbrator

min man har pc med def pga hjärtsvikt och en del andra sjukdomar bla diabetes, sköldkörtelproblem,sömnapne... inatt när han slutade andas pga sömnapnen så hörde jag ett kloKlonk och min man ryckte till men bara lite och precis samtidigt/efter så skrek min man rakt ut AJ Han sov innan och somnade om efteråt och minns inget av detta när han sedan vaknade Min fråga;
Var det defrillbratorn som satte igång? Han verkade som vanligt på morgonen Var går gränsen när man ska ringa sin hjärtläkare pga av sådant här Annat som jag som anhörig ska vara vaksam på?

Hej

Det är mycket vanligt att man upplever oro över att ICD ger behandling, ofta är man mer observant när man ser eller känner att man rycker till. När man får en behandling från ICD så rycker man till relativt kraftigt så om det är små ryckningar så är det troligtvist inte ICD som gett behandling. Ofta har man spontana ryckningar när man är pågång att somna och när man kanske drömmer något vilket leder till att man rycker till. Känner du oro inför att inte riktigt veta vad det var så be om en extrakontroll och avläsning av din mans ICD så att ni får ett svar.

Har din man fått ett tillslag och mår bra så räcker det att han under kontorstid tar kontakt med sin ICD mottagning för att boka in en tid för kontroll.
Mår han inte bra eller får många tillslag i rad så ska man söka akut för kontroll och behandling.

Mvh
Maria Hesselstrand
Pacemaker/ICDsköterska